top of page
Porträtt.jpg

"En positiv humörhöjare som ser till att saker
blir gjorda"

Med de orden beskriver en tidigare kollega mig, vilket gör mig väldigt glad.

Engagemang, delaktighet och att göra skillnad för kunden, målgruppen och kollegorna är nämligen något jag strävar efter varje dag. I en inkluderande, energirik och snäll miljö där vi arbetar tillsammans mot samma mål, är jag gärna med från start till slut med både helhetsperspektiv och detaljfokus beroende på projektfas. Och om vi dessutom skrattar ihop däremellan, så slår det gnistor!

Den gemensamma nämnaren i mina yrkesroller hittills har varit kommunikation. Genom muntliga presentationer, säljande och redaktionella texter, sociala medier, grafisk form och konceptidéer-/beskrivningar. Därtill har jag projektlett alltifrån event, partnersamarbeten och implementering av nya varumärkesplattformar. Nu ser jag fram emot att fortsätta utvecklas inom grafisk formgivning genom min utbildning IP Grafisk produktion & form, med examen juni 2023. 

➔ Läs vad tidigare kollegor säger om mig 

Allt gott,

Bea Eriksson

bea.a.eriksson@icloud.com

+ 46 70 447 25 29

Linkedin

(bosatt i Göteborg)

feb 2023–maj 2023

sep 2022–nov 2022

jan 2020aug 2021

feb 2018–jan 2021

dec 2013–jan 2018

Grafisk formgivare, praktik | Göteborgs Stadsmission

Som en del av min utbildning IP grafisk produktion & form, gör jag under hösten praktik på Göteborgs Stadsmissions avdelning Insamling & kommunikation.

Grafisk formgivare, praktik | The Bond

Som en del av min utbildning IP grafisk produktion & form, gör jag under våren praktik på kommunikationsbyrån The Bond.

Grafisk formgivare | Right To Play Sverige

Idé, design och produktion av digital och tryckt grafisk kommunikation. Ansvarig för Right To Play Sveriges visuella uttryck. Ideellt arbete under 2020 (vid sidan av min ordinarie heltidstjänst), och blev därefter erbjuden deltidsanställning under 2021, vid sidan av design- och normkritikstudier. Den globala organisationen finns i 17 länder och når ut till cirka 2,3 miljoner barn och unga varje år. Right to Play Sverige arbetar med och för nyanlända ungdomar i åldern 16-24 för att skapa långsiktig inkludering i samhället.

Content Creator | Fortum

Grafisk formgivning av digitalt och tryckt grafiskt material samt produktion av textinnehåll på Göta Energis marknadsavdelning. Ansvarig för att grafisk profil och tonalitet efterlevs. Började som marknadskoordinator med projektledaransvar för samtliga partnersamarbeten. Blev därefter erbjuden denna roll och är f.n. tjänstledig fr.o.m. januari 2021.

Creative Manager | Hansen

Ansvarig för idé & koncept, kommunikationsplan och produktion av innehåll i kundprojekten. Projekt- och produktionsledning, textproduktion och ledare av det kreativa teamet. Ansvarig för sociala kanaler. Jag började inför praktik dec 2013–jun 2014, blev därefter erbjuden en tjänst som Creative Coordinator och sedermera Creative Manager. Hansen är en av Sveriges största byråer inom upplevelsebaserad B2B-kommunikation. 

Utbildningar & kurser

2021–2023: IP Grafisk produktion & form, YRGO 

Vår 2021: Graphic Design and Typography 2 (15 hp), Linnéuniversitetet 

Vår 2021: Genusvetenskap, Normkritik (7,5 hp), Mittuniversitetet

Höst 2019: Typografi, form & grafiska verktyg (15 hp), Linnéuniversitetet

Höst 2018: Grafisk design, Folkuniversitetet / Art College

2012–2014: Event Marketing & Management, YRGO

Höst 2011: Marknadsföring, Berghs School of Communication

Programvaror

InDesign, Photoshop, Illustrator, After Effects, Premiere Pro,

Apsis, Wordpress, Drupal

bottom of page