top of page

Kund

Right To Play Sverige

Program

InDesign, Illustrator, Photoshop

År

2021

Kunds kommentar

Det märks verkligen att du lagt ner själ och hjärta i inte bara layout utan helheten, innehåll, text, läsbarhet m.m."

Våren 2021 fick jag i uppdrag att ta fram Right To Play Sveriges verksamhetsberättelse för 2020. Grundmaterialet var ett 30-sidigt textdokument vars innehåll jag fick fria tyglar att formge, med utgångspunkt från den globala grafiska profilen. Slutprodukten skulle bli en inspirerande publikation för tryckt och digitalt bruk. 

 

Med anledning av det omfattande textinnehållet var min tanke att skapa en layout som kändes trygg och lugn med tydlig hierarki, utan att för den delen förlora det lekfulla och inspirerande. Ett genomgående tempo i hela verksamhetsberättelsen med återkommande struktur på innehållet ­– men också energiinjektioner i form av sidlayouter som bröt av – var min målsättning. 

 

Verksamhetsberättelsen är gjord med ett 6x12--rutnät i färgprofil PSO Uncoated V3. 

Right To Play Sverige är en del av den globala organisationen Right To Play som varje år når ut till cirka 2,3 miljoner barn och unga ­– med lek- och upplevelsebaserat lärande som metod. Right To Play i Sverige arbetar tillsammans med och för nyanlända ungdomar i åldern 16­–24 med arbetsgivare som sekundär målgrupp. Alla deras aktiviteter är starkt förankrade i programmets mål: ökade anställningsmöjligheter genom stärkt självkänsla, utökat nätverk, förbättrade språkkunskaper och ökad arbetslivserfarenhet.

Här syns ett urval av uppslag från publikationen (som totalt är 46 sidor)

Verksamhetsberättelse 2020

VB_uppslag1.jpg
VB_uppslag2.jpg
VB_uppslag3.jpg
bottom of page